Joonas Tuompo

Nopeimmin kasvanut teknologiayritys – sijalla 8!

9.2.2022|Joonas Tuompo

Niin mahtava fiilis!

Deloitten Technology Fast 50 -ohjelma listaa 50 nopeimmin kasvanutta teknologiayritystä Suomessa. Ensin kuulin FREE.fi:n pääsevän listalle mukaan. Siistiä. Sitten sain tietää meidän olevan top 10:ssä. Mahtavaa. Helmikuun alussa tuli sijat julki ja yrityksemme sijoittui kahdeksanneksi. Erittäin jees, pakko sanoa.

Ehkä vähän enemmänkin kuin vain jees. Aivan uskomaton fiilis. Mikä on sitten mahdollistanut tämän?

Meidän mahtava jengi.
Koko FREE.fi:n porukka on kovia tekemään hommia ja jokaisen panoksella on ollut oikeasti iso merkitys. Meillä panostetaan työhyvinvointiin ja rentoon ilmapiiriin ja – kyllä, nyt se tulee taas – vapaaseen tapaan työllistyä.

Kevytyrittäjät itse.
Eihän koko yritystä olisi, jos palvelulle ei olisi tilausta ja tarvetta. Ihmiset ovat löytäneet kevytyrittäjyyden ja uskovat siihen. Erilaiset työllistymisen muodot ovat tärkeä asia, joista jokainen voi löytää sen oman paikkansa. Käyttäjät ovat todiste siitä, että laskutuspalveluita ja niiden tuottamaa kevytempää yrittämisen muotoa tarvitaan ja sille on kysyntää.

Todella ketterä platta.
Alustan helppous on ollut lähtökohta heti alusta asti. Ei ole mitään järkeä rakentaa monisyistä verkkopalvelua, jonka käyttöön tarvitaan paksu opas. Helppoa ja simppeliä. Sitä se FREE.fi on. Rekisteröidy, niin näet. Käyttäjätkin tykkäävät.

Markkinoiden murros.
On vain väistämätöntä, että uudet työntekemisen muodot ovat merkittävä osa suomalaista työelämää ja FREE.fi on pystynyt vastaamaan näihin tarpeisiin ja kasvamaan markkinoiden kanssa. Itsensätyöllistäminen on 2020-luvun yksi isoista trendeistä työelämässä, eikä sitä voi enää sivuuttaa lainsäädännössä.

Kova top-10.
Kun katsotaan top-10 listaa, siellä on todella kovia firmoja – onnittelut kaikille! Mahtava nähdä, miten erityisesti kiertotalous ja digitaalinen ostaminen on löydetty Suomessakin. Swappie ja Fiksuruoka on tästä hyvä esimerkki.

Toivottavasti tulevina vuosina listoilla näkyisi myös muita työn digitalisointiin liittyviä yrityksiä kuin FREE.fi.