Joonas Tuompo

Etkö usko minua? Usko heitä: 52 tarinaa itsensätyöllistämisestä

25.1.2022|Joonas Tuompo

Olen jo pidemmän aikaa seurannut poliittista keskustelua, liittyen Suomen työvoimapolitiikkaan, yrittäjien oikeuksiin ja riitelyyn ruokalähettien asemasta. Minulla on vuosien näkemys ja totuudenmukainen käsitys (kevyt)yrittäjien asemasta, sillä olen aitiopaikalla katsomassa kaikkea tätä FREE.fi -kevytyrittäjäpalvelun ja kevytyrittäjien asemaa parantavan Uusi työ ry:n puheenjohtajana. Olen jo kauan sanonut, että yrittäjien oikeusturva Suomessa on heikoissa kantimissa, järjestelmän ollessa yksilön kannalta epälooginen ja sekava.

Usein näistä asioista keskustellaan korkealla tasolla, antamatta ääntä itse yrittäjille. Mikä on heidän kantansa omiin oikeuksiin työelämssä? Kokevatko he olevansa samalla viivalla ja tasa-arvoisessa asemassa muiden työllistymisen muotojen kanssa?

Kysytään heiltä itseltään! Ja niinpä me täällä FREE.fi:llä teimmekin. Annamme koko vuodeksi ääneen itse yrittäjille. Tarjoamme teille 52 tarinaa itsensä työlliistämisestä – yhden joka viikko.

Vuoden lopuksi meillä on kattava otanta oikean elämän tarinoita yrittäjyydestä – sen hyvistä ja ei niin hyvistä puolista. Josko se toimisi kannustimena alkaa laittaa asioita kuntoon tässä maassa.

Tia Mynttinen on rohkea freeläinen, joka kertoo tarinassaan, millaista on olla työkyvyttömyyseläkkeellä ja kevytyrittäjänä samaan aikaan.

Freelancer-journalisti Henri miettii liiton ja oman neuvottelemisen suhdetta työelämässään.

Lue nämä – ja kaikki tulevat. Saattaa olla, että vielä opit jotain.